Minusta

Hei, olen Hanna, Oivallus Akatemian perustaja, äiti, vaimo ja yrittäjä.

Oivallus Akatemia syntyi halusta omannäköiseen työelämään sekä kiinnostuksesta ihmisten tukemiseen heidän monimuotoisissa ja välillä haastavissakin elämänvaiheissa.

Terapeuttina ja valmentajana kohtaan sinut kiireettömästi, empaattisesti, arvostavasti ja kunnioittaen ainutlaatuisuuttasi. Minulle on tärkeää, että koet vastaanotollani olosi turvalliseksi ja että tulet kuulluksi.

Koen tärkeäksi myös sen, että voin auttaa sinua löytämään voimavarasi ja ne pienet askeleet, joilla voit edetä elämässäsi tai haastavassa tilanteessasi eteenpäin. Mikään asia ei ole terapiaan tai valmennukseen liian pieni tai suuri, joten voit tulla pohtimaan mielen päällä olevia asioita kanssani.

Vastaukset haastavissa tilanteissa eteenpäin menemiseksi löytyvät jokaisesta ihmisestä itsestä, eikä valmiita kaikille sopivia ratkaisuja ole olemassa. Matka toivottuun päämäärään ei aina ole helppo, ja matkan varrella tarvitaan tukea.

Olen rinnallasi, kun jäsennämme ajatuksiasi, tunnistamme voimavarojasi ja vahvuuksiasi sekä etsimme yhdessä askeleet eteenpäin. Tule sellaisena kuin olet.

Hanna Poikkilehto

Koulutukseltani olen Sosionomi (AMK) ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Tällä hetkellä opiskelen ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Lyhytterapia-instituutissa. Olen Valviran laillistama sosiaalihuollon ammattihenkilö.

Työkokemusta lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävästä työstä sosiaalialan eri tehtävissä minulta löytyy yli 13 vuoden ajalta. Työhistoria, ratkaisukeskeiset opinnot ja oma elämänkokemus antavat hyvän pohjan asiakkaiden tukemiseksi.

Erityisosaamista minulta löytyy oman henkilökohtaisen elämäni puolelta harvinaissairaan erityislapsen vanhemmuudesta. Vanhemmuuden teemat, kuten vanhempien jaksaminen, parisuhde ja erityislapsen vanhemmuus, ovatkin sydäntäni lähellä olevia asioita.

Koulutus

Sosionomi (AMK),  Diakonia-ammattikorkeakoulu DIAK, Järvenpää

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, 30 op, Ammattiopisto Spesia, Järvenpää.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, IASTI Sertifioitu ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutusohjelma (sis. psykoterapeuttiset valmiudet), 40 op, Lyhytterapiainstituutti (valmistuminen 12.12.2024)

Parisuhteen kriisit -koulutus, Parikriisi-interventio. Parisuhdekeskus Kataja

Friends ohjaaja koulutus, 9-12 vuotiaiden lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjaaja, Aseman Lapset, Helsinki

Toivo ammattilaisen työvälineenä koulutus, Mielenterveyden keskusliitto

Mini Verso koulutus, Suomen sovittelufoorumi ry.

Tukiviittomat ja kuvat puheenkehityksen tukena- kurssi, Järvenpään kaupungin perhepalvelut.

Työkokemus

Valmentaja, Hyria säätiö 

Lapsiperheiden Hyvinvoinninohjaaja, Perhetalo Joutsikki, Järvenpään kaupunki. 

Varhaisen tuen perheohjaaja. Keski-Uudenmaan sote- kuntayhtymä, 

Perhetyöntekijä ja Ammatillinen tukihenkilö Startti Lastensuojelupalvelut oy.

Nuorisotyönohjaaja Oulunkylän seurakunta, Helsingin seurakuntayhtymä.

Nuorisotyönohjaaja Hausjärven seurakunta

Nuorisotyönohjaaja Helsingin Mikaelin seurakunta, Helsingin seurakuntayhtymä.